СРЕЌНА НОВА 2022 ГОДИНА

Синдикатот на администрација и државна управа им ги честита новогодишните празници на своите членови и им посакува многу здравје, среќа, радост и успех на приватен и на професионален план во Новата 2022 година.

 

Потпишан Колективен договор во Судскиот совет

На ден 29.12.2021 Претседателот на Синдикалната организација на Судски Совет Азбије Беќир и Претседателот на Синдикатот на администрација и државна управа на Македонија Благоја Ралповски со Претседателот на Судски совет Павлина Црвенковска склучија Колективен договор. Склучувањето на Колективниот договор ги унапредува правата на сите вработени, а воедно се уредуваат и правата, обврските, одговорностите како и…

САДУ се приклучува кон протестот на Синдикатот на полицијата

Синдикатот на администрација и државна управа на Македонија ја дава својата поддршка за најавениот протест  во сабота на 08.05.2021 година. Се сложуваме со барањата кои ги има синдикатот и сметаме дека се легитимни и дека треба да бидат исполнети од страна на владата, а особено барањата кои се однесуваат на престанок на пресметките  со синдикалните…

Повик за солидарност и поддршка за протестот на КСС

Синдикатот на администрација и државна управа на Македонија дава потполна и безрезервна поддршка и се приклучува кон протестот, како грански синдикат при  Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија, кој е закажан за  15.04.2021година. Како синдикат кој што ги претставува и брани правата на вработените во администрацијата и државната управа, во овие четири години не сме…