САДУ излезе на протест против антиработничкиот закон за административни службеници

САДУ како синдикат кој е најзасегнат од промените на законите кои се однесуваат на администрацијата, денес излезе пред Собранието за да го изрази својот револт во однос на начинот на кој се носи законот за административни службеници, измените и целиот процес на брза постапка со европско знаменце. особено самонот за административни службеници за кој мора…