11ти Конгрес на Европската федерација на синдикати од јавен сектор (EPSU)

Синдикатот на администрација и државна управа на Македонија (САДУ) во периодот од 18.06.2024-20.06.2024 учествуваше со свој делегат на  11тиот Конгрес на Европската федерација на синдикати од јавен сектор (EPSU) во Букурешт, Романија, кој што се одржува на секои пет години. На 11тиот Конгрес на EPSU со наслов “Time for Public Services!” присуствуаа повеќе од 300…

Синдикална школа на САДУ 2024

Во периодот од 07-09.06.2024 год. во Охрид се одржа петтата синдикална школа на САДУ која како и секој пат обработува актуелни и горливи теми за работниците, вработените во јавниот сектор и членовите на синдикатот. Оваа година темите беа платите во јавниот сектор, реформите и дигитализацијата на јавниот сектор, колективните договори и нивната важност и секако…