САДУ беше дел од Јавниот протест на Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија

Саду како грански синдикат кој е дел од Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија излезе и ја даде својата поддржка за исполнување на барањата кои со месеци претходно беа јавно искажувани и доставувани до Владата и соодветните ресорни Министерства на Република Македонија.     Барањата кои се: – Веднаш да престанат притисоците врз вработените во…