САДУ со свој претставник на тренинг за млади лидери

САДУ со свој претставник учествуваше на Европскиот тренинг за млади лидери кој се одржа во главниот град на Европска Унија, Брисел. Тренинг курсот беше наменет за млади до 35 години кои се дел од синидкалните движења во Европа. Учесниците беа обучувани од специјализирани тутори кои користеа различни и современи методи на работа. Учесниците имаа прилика…