Одржан Првиот Конгрес на САДУ

На 02.11.2019 (сабота)  се одржа првиот Конгрес на Синдикатот на администрација и  државна управа на Македонија – САДУ, на кој се избираше Претседател и се усвоија нови синдикални политики. Кандидати за претседател беа Благоја Ралповски и Драган Јосевски. За Претседател беше реизбран досегашниот претседател Благоја Ралповски. На Конгресот беа усвоени Програмата на САДУ за следните…