СРЕЌНА НОВА 2022 ГОДИНА

Синдикатот на администрација и државна управа им ги честита новогодишните празници на своите членови и им посакува многу здравје, среќа, радост и успех на приватен и на професионален план во Новата 2022 година.

 

Потпишан Колективен договор во Судскиот совет

На ден 29.12.2021 Претседателот на Синдикалната организација на Судски Совет Азбије Беќир и Претседателот на Синдикатот на администрација и државна управа на Македонија Благоја Ралповски со Претседателот на Судски совет Павлина Црвенковска склучија Колективен договор. Склучувањето на Колективниот договор ги унапредува правата на сите вработени, а воедно се уредуваат и правата, обврските, одговорностите како и…