Синдикални работилници на тема “Синдикално движење, права и обврски”

Синдикатот на администрација и државна управа на Македонија отпочна со одржување на синдикалните работилници кои се предвидени во повеќе градови низ Македонија. Синдикалните работилници се на тема “Синдикално движење, права и обврски” а се одржаа во Скопје, Штип и Прилеп. Работилниците ги предводеше Лазар Јовевски, професор на Правниот факултет во Скопје кој предава трудово право.…

САДУ во донаторска акција за СОС Детско село

Синдикатот на администрација и државна управа на Македонија даде свој придонес во донаторската акција која ја спроведе Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија каде САДУ е член. Се изврши донација која се состоеше од средства за секојдневните потреби на децата со која се надеваме дека барем малку помогнавме во олеснување на секојдневниот живот.   Здружението…