Се што ветија ништо не исполнија, само непотизам, закани и уцени

Синдикатот на администрација и државна управа на Македонија за порталот Работник даде изјава по однос на случувањата по одржаниот протест на 08.06.2019 година. САДУ оствари неколку средби со Министерот за информатичко општество и администрација, како и безброј пати се обрати до надлежните по однос на своите предлози и барања за почитување на социјалниот дијалог во врска…