Во пресрет на Самитот ЕУ-Западен Балкан, ЕПСУ ги повикува обете страни да обезбедат фер и одржлив развој за сите

ЕПСУ, во пресрет на Самитот ЕУ-Западен Балкан, повикува на конкретни мерки од обете страни за поддршка на фер и одржлив економски, политички и социјален развој за сите. Во време на пандемијата COVID-19 ваквите мерки се потребни повеќе од кога и да било. Во писмото / изјавата упатена до Советот и Европската комисија, ЕПСУ посочува дека…

Честит Први мај – Денот на трудот

Оваа година се приклучуваме на виртуелното одбележување на меѓународниот ден на трудот. Не можеме да се сретнеме на плоштадите или на улиците, ниту пак да го одбележиме денот со марш. Моменталната пандемија со корона вирусот го прави тоа невозможно, но тоа не значи дека и работата на синдикатите прекинала. ЕПСУ ( European public service union…