Во пресрет на Самитот ЕУ-Западен Балкан, ЕПСУ ги повикува обете страни да обезбедат фер и одржлив развој за сите

ЕПСУ, во пресрет на Самитот ЕУ-Западен Балкан, повикува на конкретни мерки од обете страни за поддршка на фер и одржлив економски, политички и социјален развој за сите. Во време на пандемијата COVID-19 ваквите мерки се потребни повеќе од кога и да било. Во писмото / изјавата упатена до Советот и Европската комисија, ЕПСУ посочува дека…