САДУ со синдикалните организации излезе на предупредувачки јавен протест

На ден 30.03.2022 год. (среда) Синдикатот на администрација и државната управа на Македонија – САДУ со синдикалните организации излезе на предупредувачки јавен протест заедно со Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија и повеќето од гранските синдикати. Синдикатот на администрацијата и државната управа со синдикалните организации реагираше на донесениот заклучок на Владата според кој иако вработените…

САДУ бара преговори со ресорните министерства и Владата за покачување на платите

Синдикатот на администрација и државната управа на Македонија (САДУ) на 03.03.2022 испрати барање за итен состанок до Претседателот на Владата, со цел да се надминат несаканите последици од зголемувањето на минималната плата. САДУ како синдикат го поздравува и цврсто стои за покачувањето на минималната плата со што дадовме целосна поддршка, поради енормното зголемување на трошоците…