САДУ со синдикалните организации излезе на предупредувачки јавен протест

На ден 30.03.2022 год. (среда) Синдикатот на администрација и државната управа на Македонија – САДУ со синдикалните организации излезе на предупредувачки јавен протест заедно со Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија и повеќето од гранските синдикати. Синдикатот на администрацијата и државната управа со синдикалните организации реагираше на донесениот заклучок на Владата според кој иако вработените…