САДУ бара преговори со ресорните министерства и Владата за покачување на платите

Синдикатот на администрација и државната управа на Македонија (САДУ) на 03.03.2022 испрати барање за итен состанок до Претседателот на Владата, со цел да се надминат несаканите последици од зголемувањето на минималната плата. САДУ како синдикат го поздравува и цврсто стои за покачувањето на минималната плата со што дадовме целосна поддршка, поради енормното зголемување на трошоците…