Синдикална школа на САДУ 2024

Во периодот од 07-09.06.2024 год. во Охрид се одржа петтата синдикална школа на САДУ која како и секој пат обработува актуелни и горливи теми за работниците, вработените во јавниот сектор и членовите на синдикатот. Оваа година темите беа платите во јавниот сектор, реформите и дигитализацијата на јавниот сектор, колективните договори и нивната важност и секако…

Синдикална школа на САДУ 2023

Синдикалната школа на САДУ, оваа 2023 година, се одржа во периодот од  9ти до 11ти Јуни  во хотел Аквалина во Охрид. Синдикалната школа која е веќе воспоставен начин на едукација на САДУ се обработуваа теми кои се од интерес на членовите на сите синдикални организации при САДУ. Се дискутираа моменталните состојби на синдикалната сцена во…