Одржани Спортски синдикални игри на САДУ 2023

Во периодот од 29.09 до 01.10.2023 год.  Синдикатот на администрација и државна управа на Македонија ги одржа седмите по ред синдикални спортски игри во хотел Аквалина, Охрид. Овие спортски игри ги одбележа спортскиот  дух на сите учесници и секако желбата за дружење. Дисциплините во кои се натпреваруваа екипите, во машка, женска и заедничка категорија, беа мал…

Петти синдикални спортски игри на САДУ

Во периодот од 13 до 16 септември Синдикатот на администрација и државна управа на Македонија ги одржа овогодинешните синдикални спортски игри на САДУ, овој пат во хотел Дрим во Струга. Како и секоја година игрите се одржаа во натпреварувачки дух и голема дружба под мотото најважно е да се учествува, но супер е и ако…

Трети синдикални спортски игри на САДУ 2016

Од 15ти -18ти овој месец се одржаа Третите синдикални спортски игри во организација на Синдикатот на администрација и државна управа на Македонија. Местото на одржување и оваа година, на терените на хотел Десарет во Охрид. Оваа година можеме да се пофалиме со голема заинтересираност за учество во сите дисциплини и еден натпреварувачки дух кој само…

ВТОРИ СИНДИКАЛНИ СПОРТСКИ ИГРИ НА САДУ 2015

Во периодот од 03 до 06 Септември 2015год. се одржаа Вторите Спортски Синдикални игри во организација на Синдикатот на администрација и државна управа на Македонија – САДУ, во хотел Десарет, Охрид. Учество на Вторите синдикални спортски игри и средби земаа околу 400 членови од 20 синдикални организации во различни дисциплини . Вторите синдикални спортски игри…

Први синдикални спортски игри и средби на САДУ 2014

Од 02 – 05.10.2014 година се одржаа Првите синдикални спортски игри во организација на Синдикатот на администрација и државна управа на Македонија – САДУ, во хотел Десарет во Охрид. На Првите синдикални спортски игри и средби учество земаа повеќе од 280 членови од 20 синдикални организации. На истите како гости беа поканети и синдикални организации…