Одржана работна средба со Министерот за информатичко општество и администрација

Денес, Синдикатот на администрација и државна управа на Македонија оствари работна средба со Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски. Повод за оваа средба беше јавното негодување на синдикатот околу новите измени во законот за административни службеници, функционалната анализа, трансферот на вработени од јавниот во приватниот сектор, за политичките пристисоци и секако за една…

Трети синдикални спортски игри на САДУ 2016

Од 15ти -18ти овој месец се одржаа Третите синдикални спортски игри во организација на Синдикатот на администрација и државна управа на Македонија. Местото на одржување и оваа година, на терените на хотел Десарет во Охрид. Оваа година можеме да се пофалиме со голема заинтересираност за учество во сите дисциплини и еден натпреварувачки дух кој само…

Работилница на тема Колективно преговарање и склучување на колективни договори

На ден 05.03.2015 година во просториите на Општина Гази Баба беше одржана еднодневна работилница на тема Колективно преговарање и склучување на колективни договори организирана од страна на Синдикатот на администрација и државна управа на Македонија. Предавач на на оваа работилница беше д-р Лазар Јовевски, доцент на Правниот факултет ,,Јустинијан Први,, во Скопје. Претседателот на Синдикатот…